GEORGE ROCA - VREMEA CENTENARELOR!

George ROCA - VREMEA CENTENARELOR!




Ce plăcut este să îţi aduci aminte de evenimente pe care românii le poartă deseori în suflet cu onoare şi mândrie. De curând s-a încheiat sărbătorea Centenarului Marii Uniri, urmată sărbătoarea Centenarul Uniunii Ziariştilor Profesionişti, eveniment intitulat „Ziaristul român – promotor al Marii Uniri”, care a avut loc la Sala Radio din Bucureşti, în data de 26 septembrie în prezenţa a 800 de delegaţi (în parteneriat cu Radio România și susținut de Guvernul României).

Iată că nici urbea noastră nu este lipsită de asemenea evenimente speciale. Pe 20 aprilie 2019 s-au împlinit 100 de ani de administrație românească la Oradea. De curând, 14 - 18 septembrie, a fost sărbătorită Școala Gimnazială „Oltea Doamna” care a împlinit anul acesta 100 de ani de existență. Pe data de 5 octombrie 2019 s-au împlinit 100 de ani de la inaugurarea primului an școlar al Colegiul Național “Emanuil Gojdu” din Oradea. Cu ocazia centenarului, celebra instituţie orădeana de învăţământ împreună cu Primăria Oradea a organizat o serie de evenimente, inclusiv dezvelirea unei statui a marelui mecena.

În continuare atenţia noastră este atrasă de un eveniment care m-a bucurat din suflet, mai ales că instituţia respectivă este de mai bine de o jumătate de veac vecina bună cu casa părinţilor mei. Mă refer la “Cercul Militar Oradea” de pe strada Mihai Eminescu nr. 5, care de asemenea îmbracă haine noi de centenar… mai ales datorită faptului că talentatul scriitor militar, dl. Col (r) Dr. Constantin Moșincat, îi dedică cu această ocazie o carte omagială de peste 250 de pagini.

Lansarea va avea loc în incinta acestui edificiu de cultură,
joi, 17 octombrie 2019, orele 17:00.
Să ne vedem cu bine la lansarea volumului-monografie
„CERCUL MILITAR ORADEA CENTENAR 1919 – 11 OCTOMBRIE – 2019”

George ROCA
16 octombrie 2019
Oradea

Comentarii